Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!




Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις στην μαγική πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι επιβλητικοί ουρανοξύστες που αντικρίζεις φτάνοντας στο Manhattan σε καθηλώνουν. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, διαθέτει αμέτρητα αξιοθέατα, 500 γκαλερί τέχνης, 150 μουσεία, πάνω από 100 θέατρα, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και 17.000 εστιατόρια. Η πόλη θεωρείται ως πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.


1. Άγαλμα της Ελευθερίας

Αναμφίβολα το ορόσημο της Νέας Υόρκης είναι το άγαλμα της ελευθερίας, που το 1886 τοποθετήθηκε στο νησί της Ελευθερίας, νότια του Μανχάταν, ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δημιουργός του ήταν ο γλύπτης Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Auguste Bartholdi).

 

2. Γέφυρα του Brooklyn

Μια από τις παλαιότερες γέφυρες στις ΗΠΑ που συνδέει το Brooklyn με το Manhattan. Κάντε τη βόλτα σας με ποδήλατο ή περπατώντας απολαμβάνοντας  τη μαγευτική θέα της πόλης.


3. Empire State Building


Θέλετε να δείτε την πόλη από ψηλά; Να βρεθείτε στην κορυφή των ουρανοξυστών; Δεν έχετε παρά να ανεβείτε στον 86ο  όροφο του Empire State Building στο κέντρο του Manhattan και να απολαύσετε την πανοραμική θέα. Ιδανική ώρα για αυτήν την εξερεύνηση είναι με τη δύση του ηλίου.

4. Broadway

Βιώστε λίγη από τη λάμψη της πόλης παρακολουθώντας μερικά από τα διασημότερα Broadway musicals στον κόσμο:  Φάντασμα της Όπερας, Cats, Chicago, Mamma Mia, The Lion King.



5. Times Square

O παλμός της πόλης χτυπάει στην Times Square! Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε βόλτα στα τεράστια πολυκαταστήματα και να απολαύσετε την τοπική κουζινά στα χιλιάδες αμερικανικά εστιατόρια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.


Το Αμερικανικό όνειρο έρχεται πιο κοντά σε όποιον επισκεφτεί αυτήν την πόλη. Η μαγεία και οι αμέτρητες επιλογές που προσφέρει υπόσχονται ονειρεμένες διακοπές!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου