Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ρομαντισμός και διασκέδαση στην Πόλη του Φωτός

Ένας από τους δημοφιλέστρερους προορισμόυς της Ευρώπης για όσους θέλουν να ζήσουν ρομαντικές στιγμές στις οχθες του Σηκουάνα, αλλά και να περιηγηθούν στα αμέτρητα ιστορικά και επιβλητικά αξιοθέτα της πόλης.

Το Παρίσι δεν εξαντλείται σε ένα ταξίδι. Θα πρέπει να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά για να ανακαλύψετε τα μαγικά σημεία της πόλης και να γευτείτε μια από τις πιο φημισμένες κουζίνες της παγκόσμιας γαστρονομίας, της γαλλικής.


Ξεκινηστέ την πρωινή σας βόλτα απολαμβάνoντας αυθεντικά γαλλικά κρουασάν σε ένα από τα αμέτρητα χαρακτηριστικά bistro που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από την Παναγία των Παρισίων (Notre Dame).

Παναγία των Παρισιών-Notre Dame

Μην παραλείψετε να ανεβείτε στο παρατηρητήριο του καθεδρικού ναού, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός μετά την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney,  για να απολαύσετε την πανοραμική θέα και πραγματικά ολόκληρη την πόλη στα πόδια σας.


Συνεχίζοντας την βολτά σας, θα αισθανθείτε το ίδιο δέος μόλις αντικρίσετε - πόσο μάλλον όταν ανεβείτε στο υψηλότερο επίπεδο του πιο γνωστού αξιοθέατου του Παρισιού-, που δεν είναι άλλο από τον Πύργο του Άιφελ.Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 5 ευρώ αν θέλετε να ανεβείτε με τις σκάλες και 9 ευρώ αν επιθυμείτε την εύκολη και γρήγορη ανάβαση με ανελκυστύρα.

Πύργος του Άιφελ- Eiffel Tower
Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για περιήγηση σε μουσεία, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τουλάχιστον το Μουσείο του Λούβρου.  Το μουσείο έχει μια διαφοροποιημένη συλλογή που κυμαίνεται από την αρχαιότητα μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής αποτελείται από Ευρωπαϊκής έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Άλλα δωμάτια περιέχουν ρωμαϊκή, αιγυπτιακή, ελληνική τέχνη καθώς και από την άπω ανατολή. Μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του μουσείου είναι η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, ο «θνήσκων σκλάβος» από τον Μιχαήλ Άγγελο και φυσικά η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Μουσείο του Λούβρου- Musée du Louvre

Και αν είστε λάτρεις των τεχνών και της ζωγραφικής, τότε το ιδανικό μέρος για σας είναι η Μονμάρτρη (MontMartre). Στην πλατεία Place du Tertre στήνουν τα καβαλέτα τους πλανόδιοι ζωγράφοι και είναι έτοιμοι να ζωγραφίζουν το πορτρέτο σας. Μη φύγετε από το Παρίσι χωρίς αυτό το υπέροχο αναμνηστικό!

Place du Tertre -MontMartre
Στην Μονμάρτρη θα δείτε και τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Sacré-Coeur Basilica) η οποία είναι χτισμένη στην κορυφή του λόφου προσφέροντας μαγευτική θέα της πόλης στους χιλκιάδες επισκέπτες.

Sacré-Coeur

Τέλος, για όσους θέλουν να βρεθούν στον πιο διάσημο δρόμο της πόλης με τις βιτρίνες των καταστημάτων των μεγαλύτερων οίκων μόδας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, πρέπει να βρεθούν στη Λεοφώρο Σανζ Ελιζέ (Champs-Elysées) η οποία εκτείνεται από την Πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde) μέχρι την Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ (Place Charles de Gaulle) και την Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe). Τα Ηλύσια Πεδία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων φωταγωγούνται εντυπωσιακά και συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών.


Σε περίπτωση που το ταξίδι σας δεν έχει μεγάλη διάρκεια, επιστρέψτε στην Πόλη του Φωτός για μια επίσκεψη στην Disneyland και ξανανιώστε παιδιά!


Άλλωστε το Παρίσι, την πόλη του έρωτα, της διασκέδασης και της μαγείας, δεν το χορταίνεις ποτέ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου