Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

3 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε στη Santa Cruz



Προορισμοί που αγαπάμε...Santa Cruz. Βρίσκεται στην Καλιφόρνια,  νοτιανατολικά της πόλης του San Francisco..
To ταξίδι για να φτάσουμε εκεί πήρε 20 ώρες, ευτυχώς με μια στάση στο Λονδίνο και 4 ώρες αναμονή εκεί. Ταξιδέψαμε με Virgin Atlantic. Εξαιρετική αεροπορική εταιρεία, να την προτιμήσεις!
Συμβουλή: Αν ταξιδεύεις βράδυ, προσπάθησε να μην κοιμηθείς στην πτήση... Λονδίνο – Σαν Φρανσίσκο 11 ώρες, μεγάλο ταξίδι, ακολούθησε τη συμβουλή μας και δεν θα έχεις ιδιαίτερη ενόχληση από το jet lag.

Προσγειωθήκαμε San Francisco και μετά οδικώς για Santa Cruz. 1 ώρα απόσταση.

Η Santa Cruz είναι μια πόλη με πληθυσμό 63.000 κατοίκων. Λίγα λόγια για τον καιρό. Ναι μεν είναι πάντα καλοκαίρι όμως ο κόσμος εκεί εφαρμόζει το σύστημα ντύσιμο με layers…δηλαδή, ξεκινάς το πρωί με μπουφανάκι και στη συνέχεια, όσο προχωράει η ημέρα και ανεβαίνει ο ήλιος, βγάζεις ρούχα και μένεις με Τ-shirt και σαγιονάρα...

Τι να επισκεφθείς οπωσδήποτε:




Santa Cruz Beach Boardwalk: Ως τουρίστας, θα πας στο Santa Cruz Beach Boardwalk. Ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής δίπλα στην παραλία.  Εκεί θα φας, θα περάσεις όμορφα με τα τρενάκια και τα διαφορετικά παιχνίδια που έχει. Κι αν βαρεθείς, περπατάς δίπλα στην παραλία και είτε κάνεις την ηλιοθεραπεία σου είτε αν είσαι θαρραλέος βουτάς στον ωκεανό.
 
Mystery Spot: Λίγο έξω από τη Santa Cruz βρίσκεται το The Mystery Spot. Ένα αξιοθέατο όπου θα δεις και θα βιώσεις το φαινόμενο της ανωμαλίας της βαρύτητας.. Εκεί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι της φυσικής. Αξίζει να το δεις.

The Crepe Place.
Πολύ καλή επιλογή για βράδυ. Mην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα επειδή έχει κρέπες για φαγητό... Εκτός από φαγητό, στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού διοργανώνονται live gigs με local συγκροτήματα. Αξίζει να το επισκεφθείς και να παρακολουθήσεις τα alternativοhipsterοfunk συγκροτήματα με την παγωμένη σου μπύρα. Κι αν πεινάσεις, στο πίσω μέρος υπάρχει ένας πανέμορφος κήπος για να φας την κρέπα της αρεσκείας σας.. 


Τέλος δε θα παραλείψουμε να αναφερθούμε και στο shopping, έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους του ταξιδιού. Μέσα στην πόλη της Santa Cruz, θα βρεις πολύ ψαγμένα μαγαζιά για να αγοράσεις ρούχα κι ό,τι άλλο θέλεις να φέρεις πίσω στην Ελλάδα. Εκτός από τα mainstream μαγαζιά θα βρεις πολλά καταστήματα που πουλάνε ρούχα για serf καθότι η Santa Cruz είναι φημισμένος προορισμός για το σπορ αυτό.  


Καλό ταξίδι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου