Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανακαλύψτε τις ομορφίες της Σίφνου


Ξεκινάμε το όμορφο αυτό ταξίδι με ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου. Βρισκόμαστε στις Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα στη Σίφνο! 


Η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ εύκολη από το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί σχεδόν 3 ώρες με τα γρήγορα πλοία ή περίπου 6 με τα συμβατικά. Επιλέγοντας την Σίφνο, ο επισκέπτης επιλέγει να εξερευνήσει το άγριο τοπίο των Κυκλάδων μέσα από ένα κοσμοπολίτικο νησί που μπορεί να του προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες. Μπορεί να απολαύσει χαλάρωση και ηρεμία στην παραλία, απολαυστικά κοκτέιλ στη χώρα του νησιού καθώς και να μεταφερθεί σε μια κουβανέζικη ατμόσφαιρα πίνοντας cuba libre.


Τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος στο νησί είναι οι Καμάρες, η Απολλωνία ή αλλιώς Χώρα, το Βαθύ, η Χρυσοπηγή και το Κάστρο. Στο νησί υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία όπως είναι το Elies resorts για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν ξεκούραστες και πολυτελής διακοπές αλλά υπάρχουν και τα παραδοσιακά κτίσματα για όλους αυτούς που επιλέγουν πιο απλή διαμονή για τις διακοπές τους με θέα το κάστρο του νησιού και το απέραντο μπλε από ψηλά ή τις παραλίες στο Βαθύ, τις καμάρες και την Χρυσοπηγή. 


Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι η Χρυσοπηγή, οι Καμάρες, το Βαθύ, η Χερρόνησος, ο Πλατύς Γιαλός, ο Φάρος και η Φασολού. Κάποιες από αυτές είναι οργανωμένες και κάποιες άλλες όχι σχεδόν σε όλες όμως υπάρχει από ένα τουλάχιστον παραδοσιακό ταβερνάκι που περιμένει να περιποιηθεί τους επισκέπτες με τις τοπικές λιχουδιές.



Για φαγητό στο νησί οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Οι παραδοσιακές ψαροταβέρνες είναι παντού έτοιμες να προσφέρουν στους επισκέπτες τα καλύτερα ψαρικά. Τα ψητοπωλεία έχουν και αυτά πρωτεύον θέση στο νησί αλλά από τις καλύτερες εμπειρίες είναι το αυθεντικό Ιταλικό εστιατόριο στις Καμάρες.

Η νυχτερινή διασκέδαση του νησιού ποικίλει. Μπορεί κάποιος να συνδυάσει την διασκέδαση με το φαγητό στα διάφορα μεζεδοπωλεία του βρίσκονται στη χώρα του νησιού. Η Απολλωνία όμως σφύζει από ζωή αργά το βράδυ όπου οι επισκέπτες μπορούν να πιουν το ποτό τους κάτω από έναστρο ουρανό καθώς περισσότερα μπαράκια βρίσκονται σε όμορφα διακοσμημένες ταράτσες. Στο Kάστρο, επίσης, μπορεί να πιει cuba libre από έναν βέρο Σιφνιό σαν αληθινό κουβανό ξεχασμένο στο νησί από άλλη εποχή.



Η Σίφνος είναι επίσης η πατρίδα του Τσελεμεντέ. Το νησί με τις τόσες πολλές τοπικές συνταγές, όπως το μαστέλο και η ρεβιθάδα ενέπνευσε τον Έλληνα μάγειρα για τις τόσες πολλές γευστικές διαδρομές του. Επιπλέον, πηγαίνοντας κάποιος στο νησί δεν πρέπει να αμελήσει να επισκεφτεί τα μαγαζάκια πώλησης κεραμικών που είναι πολλά και διασπάρτα στο νησί. Η Σίφνος φημίζεται για την μακρά παράδοσή της στην κεραμική τέχνη και για τον πυρίμαχο πηλό της.

Τέλος, το νησί φημίζεται για τις 237 εκκλησίες, εκκλησάκια και μοναστήρια που έχει και ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο νησί των Κυκλάδων και για το παραδοσιακό κάστρο που προσφέρει στους επισκέπτες ένα ταξίδι στον χρόνο και μια από τις καλύτερες εικόνες στην θάλασσα του Αιγαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου