Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μύκονος: Ένα νησί που πρέπει να επισκεφθείς!

Ποιος δεν έχει ακούσει για την Μύκονο; Ένα από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδος παγκοσμίως. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Ρεκόρ αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό το 2014. Φέτος αναμένονται ακόμη περισσότερες!



Βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους, 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας και ανήκει στις Κυκλάδες. Αν και είναι το διασημότερο νησί των Κυκλάδων, είναι το μικρότερο, καλύπτοντας ένα χώρο 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στο νησί μπορεί να φτάσεις αεροπορικώς από την Αθήνα. Εάν προτιμάς να ταξιδέψεις με πλοίο, έχεις επιλογή ανάμεσα σε συμβατικά πλοία, ιπτάμενα δελφίνια, καταμαράν που φεύγουν από τον Πειραιά και τη Ραφήνα. Η απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά είναι 94 ναυτικά μίλια και από τη Ραφήνα 71 ναυτικά μίλια. Το ταξίδι από τον Πειραιά με συμβατικό πλοίο διαρκεί περίπου 6 ώρες, ενώ αντίστοιχα από Ραφήνα διαρκεί περίπου 5 ώρες. Αν επιθυμείς ωστόσο να μειώσεις το χρόνο στο μισό, υπάρχει ποικιλία γρηγορότερων σκαφών που μπορείς να επιλέξεις. Αυτό που κάνει την Μύκονο ξεχωριστή, είναι το ιδιαίτερα όμορφο φυσικό τοπίο με την έντονη αιγαιοπελαγίτικη φυσιογνωμία και τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική παράδοση.


Παραλίες Μυκόνου

Η Μύκονος ξεχωρίζει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά για τις ονειρικές παραλίες της. Είναι ιδανικοί προορισμοί καθώς καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παραθεριστών.
Οι πιο διάσημες παραλίες στην Μύκονο είναι αυτές με τα πασίγνωστα beach bar και εστιατόρια που βρίσκονται συνεχώς σε ένα τρελό πάρτι. Όμως στην Μύκονο υπάρχουν παραλίες και για αυτούς που αναζητούν ησυχία και απομόνωση. Έτσι ανάμεσα στην λίστα με τις απόλυτα οργανωμένες, πολυσύχναστες παραλίες, θα βρεις και άλλες πιο ήσυχες, σχεδόν έρημες, χωρίς ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ, αλλά το ίδιο υπέροχες! Επιλέξαμε κάποιες από αυτές και σου τις παραθέτουμε:





Παραλία Καλό Λιβάδι














Παραλία Καλαφάτης












Παραλία Ψαρού












Παραλία Ορνός 














Παραλία Πάνορμος













Παραλία Paradise













Παραλία Super Paradise












Παραλία Φτελιά







Τι να δοκιμάσεις στη Μύκονο

Η Μύκονος φημίζεται για την υπέροχη παραδοσιακή της κουζίνα. Μόνο εκεί θα δοκιμάσεις το νοστιμότατο κεφάλι γουρουνιού σε κομμάτια με λάχανο, την υπέροχη κρεμμυδόπιτα και το μελιτζανοπίλαφο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψεις να γευτείς τα ξακουστά λουκάνικα της Μυκόνου, τα οποία καρυκεύονται με μπαχάρι, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι.

Η κοπανιστή, η οποία έχει αναγνωριστεί επίσημα ως προϊόν ονομασίας προέλευσης και βρίσκεται σε κάθε νησί των Κυκλάδων, είναι κυρίως γνωστή στη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο.


Ιδιαίτερα γνωστό στη Μύκονο είναι και το ξινότυρο. Μοιάζει με την ξινομυζήθρα με τη διαφορά, ότι αυτό αφήνεται να ξεραθεί για αρκετές εβδομάδες μέχρι να γίνει πολύ σκληρό και να χρησιμοποιηθεί τελικά ως τριμμένο τυρί.


Όσο για νυχτερινή διασκέδαση…

Από νωρίς για κοκτέιλ στη Μικρή Βενετία, μέχρι τα ξημερώματα για χορό με θέα την ανατολή.
Η διασκέδαση στη Μύκονο είναι για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τη βαρεθείς ποτέ, καθώς καλύπτει τις απαιτήσεις όλων όσοι την επισκεφθούν.


Αν μετά από όλα αυτά νιώθεις ότι βαριέσαι, μπορείς να επισκεφθείς τη Δήλο, ένα νησί που εκτός από ενέργεια, έχει μια συναρπαστική ιστορία και να κάνεις μια θαλάσσια βόλτα στα νησάκια Ρήνεια και Τραγονήσι. Απίστευτες παραλίες, σπηλιές, τοπία που σε κάνουν να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στο πιο εξωτικό μέρος του κόσμου.

Καλό ταξίδι! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου